Niže takse za nove investitore

Bez autora
Nov 24 2010

Budžet Leskovca za ovu godinu iznosi 2.264.653.000 dinara, odnosno umanjen je za 88.529.000 dinara, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća. Do umanjenja je došlo, kako je obrazložio Miodrag Stanković, načelnik Uprave za finansije, zbog manjka u prikupljanju sredstava redovnim prihodima. Prihodi nisu ostvareni kako u visini tako ni u strukturi. Kada je o rashodima reč, biće sprovedena odluka, odnosno dozvola Ministarstva finansija za proširenje mase zarada za sve korisnike budžetskih sredstava u iznosu od 100 miliona dinara. Kako bi bili podsticani budući investitori, Gradsko veće je predvidelo znatno umanjenje naknade za uređenje građevinskog zemljišta, i to do 50 procenata, zavisno od zone, a u tzv. šestoj zoni naknada je simbolična jer izdvajanja po metru kvadratnom iznose samo 100 dinara. Gradsko veće Leskovca prihvatilo je predlog odluke o učešću u sufinansiranju projekta „Završetak izgradnje regionalnog vodosistema Barje“ iz Programa vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije.

Niže takse za nove investitoreBudžet Leskovca za ovu godinu iznosi 2.264.653.000 dinara, odnosno umanjen je za 88.529.000 dinara, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća.

Do umanjenja je došlo, kako je obrazložio Miodrag Stanković, načelnik Uprave za finansije, zbog manjka u prikupljanju sredstava redovnim prihodima.

- Prihodi nisu ostvareni kako u visini tako ni u strukturi - precizirao je Stanković, naglašavajući da će, kada je o rashodima reč, biti sprovedena odluka, odnosno dozvola Ministarstva finansija za proširenje mase zarada za sve korisnike budžetskih sredstava u iznosu od 100 miliona dinara.

Kako bi bili podsticani budući investitori, Gradsko veće je predvidelo znatno umanjenje naknade za uređenje građevinskog zemljišta, i to do 50 procenata, zavisno od zone, a u tzv. šestoj zoni naknada je simbolična jer izdvajanja po metru kvadratnom iznose samo 100 dinara.

Gradsko veće Leskovca prihvatilo je predlog odluke o učešću u sufinansiranju projekta „Završetak izgradnje regionalnog vodosistema Barje“ iz Programa vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije.

Prihvaćen je i predlog o učešću u sufinansiranju projekta „Nastavak izgradnje gradskog kolektora bajpas do uliva u Južnu Moravu“ i predlog odluke o „Lokalnom planu upravljanja otpadom na teritoriji grada Leskovca od 2010. do 2020. godine“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik